Veel consumenten weten vaak niet dat ze hun vakantie mogen verkopen.

8 februari, 2021

Reisspecialist Thomas de Ridder - over Vriendenprijsreizen

Thomas

Reisspecialist

Wat een goed concept!

Je vakantie doorverkopen. Ik krijg heel vaak de reactie; wat een leuk concept heb je bedacht, ik wist niet dat het kon!
Ja dus ! Je mag je vakantie verkopen als je zelf niet meer kunt gaan. Ik denk dat het merendeel van Nederland niet weet dat dit mogelijk is én dat er een speciaal platform voor is opgericht. 

Het staat zelfs in de wet omschreven dat je je vakantie mag doorverkopen. Je mag je vakantie verkopen als het een pakketreis betreft, dat wil zeggen een vakantie met minimaal 2 onderdelen, bijv. een vlucht en hotel. Losse vliegtickets verkopen is helaas niet mogelijk (zie “Ticketpech? Geld weg!”).

In plaats van te annuleren kan je dus je reis verkopen en daarmee kun je voorkomen dat je veel geld kwijt raakt.
Wanneer je een vakantie annuleert ben je vaak een groot deel van je vakantiebudget kwijt. Want de reisorganisaties vragen hiervoor een vergoeding. Hoe dichterbij de aankomstdatum hoe meer je moet betalen.

Daarbij verkoopt de reisorganisatie in de meeste gevallen je vakantie nogmaals. Zo verdienen zij dubbel op 1 en dezelfde vakantie.

Zonde!

Als jij je vakantie verkoopt kun je juist een groot deel van je vakantiegeld redden!

Ik zou het erg waarderen als je dit artikel wilt delen zodat steeds meer consumenten hiervan op de hoogte zijn en wij ze graag helpen om een (groot) deel van het vakantiebudget te redden.

Hoe het werkt lees je hier; www.vriendenprijsreizen.nl/hoe-het-werkt

Strand - Vakantie verkopen als je zelf niet kunt gaan