Vakantie verkopen, mag dat zomaar?

Vakantie verkopen, wij helpen je graag

Wanneer vakantie verkopen?

Je vakantie verkopen is alleen zinvol als je geen annuleringsverzekering hebt afgesloten. Of jouw situatie valt niet onder de dekking van je verzekeringsmaatschappij. 

Vakantiebungalows in de zee op het bora bora eiland met op de achtergrond de berg - vakantie verkopen bij Vriendenprijsreizen
De Pont d'Arc in rivier de Ardèche vlakbij Vallon - vakantie verkopen bij Vriendenprijsreizen

Waarom je vakantie verkopen?

Wanneer jij je vakantie annuleert ben je in de meeste gevallen een groot deel van je vakantiegeld kwijt. Soms kan dit zelf oplopen tot 80% (!).

En… de reisorganisator verkoopt jouw vakantie gewoon nog een keer, dus zij ontvangen dubbele inkomsten op dezelfde vakantie! In dat geval is het slimmer om jouw vakantie te verkopen. Er zijn natuurlijk tal van redenen waarom jij je vakantie zou willen verkopen. 
Door een vervelende privé situatie, scheiding, overlijden, ziekte etc. Of je wilt simpelweg niet meer naar de betreffende bestemming of helemaal niet meer op reis. In al deze gevallen is het slim om je vakantie te verkopen i.p.v. te annuleren. 

Vakantie verkopen, mag dat zomaar?

Ja, je mag je vakantie verkopen als het een pakketreis betreft, dat wil zeggen een vakantie met minimaal 2 onderdelen, bijv. een vlucht en hotel. Losse vliegtickets verkopen is helaas niet mogelijk (zie “Ticketpech? Geld weg!”)

Als je alleen overnachtingen bij een hotel, vakantiepark of camping hebt geboekt kun je dit natuurlijk ook altijd doorverkopen. Hou wel rekening met de voorwaarden van de betreffende aanbieder. De aanbieder staat namelijk vrij om zijn eigen voorwaarden te bepalen. Sommige aanbieders zien het wijzigen van de naam als een annulering. Maar geen zorgen, dit vragen wij voor je na voordat we de vakantie te koop aanbieden op Vriendenprijsreizen. Overige aanbieders zullen hier wijzigingskosten voor vragen.

Strand op de Maldiven met een helder blauwe zee - vakantie verkopen bij Vriendenprijsreizen
Vader en dochter lopen door de zee aan de vloedlijn - vakantie verkopen bij Vriendenprijsreizen

Hoe verkoop ik mijn vakantie?

 • Ga naar vakantie aanbieden en vul daar alle benodigde gegevens in en upload je reisbescheiden (inclusief factuur).
 • Wij checken de vakantie (inclusief evt. voorwaarden en wijzigingskosten) en plaatsen de vakantie z.s.m. online. (Mogelijk krijgen wij niet alle gegevens van de reisorganisatie in verband met de AVG-wet).
 • Zodra jouw vakantie verkocht is hoor je dat gelijk van ons, wij regelen verder alles en zorgen dat de vakantie op naam van de koper komt te staan.
 • Wanneer de ‘koper’ zijn vakantie is gestart ontvang je het geld wat je voor je vakantie hebt gekregen (minus de evt. administratiekosten en 12% servicekosten).

 

Advies nodig over het verkopen van jouw vakantie?

Vakantie verkopen? Je kunt bij ons GRATIS advies aanvragen wat te doen met jouw geboekte reis. Waar verdien jij je meeste geld mee terug? Annuleren of verkopen?
Wij zoeken het gratis voor je uit! Stuur ons een mail (info@vriendenprijsreizen.nl) met de gegevens van je vakantie of vul ons contactformulier in. Je mag ons ook altijd een Whatsapp bericht sturen.

Hoe verkoop ik mijn vakantie?

 • Vraag na bij je aanbieder of de tenaamstelling gewijzigd kan worden en of er wijzigingskosten in rekening worden gebracht.
 • Ga naar vakantie aanbieden en vul daar alle benodigde gegevens in en upload je reisbescheiden (inclusief factuur).
 • Als dat allemaal duidelijk is, plaatsen wij de vakantie online.
 • We promoten jouw vakantie op onze social media kanalen en in de nieuwsbrief.
 • Er mag ook geboden worden op jouw reis, maar dit overleggen wij altijd met de verkoper voordat er een bod wordt geaccepteerd!
 • Zodra jouw vakantie verkocht is hoor je dat gelijk van ons, wij regelen verder alles en zorgen dat de vakantie op naam van de koper komt te staan (mits dit is toegestaan bij de reisorganisatie)
 • Wanneer de ‘koper’ zijn vakantie is gestart ontvang je het geld wat je voor je vakantie hebt gekregen (minus de evt. administratiekosten en 12% servicekosten).
 • Wij vragen € 20,- opstartkosten. Hiervoor plaatsen wij de reis op onze website en promoten wij deze op sociale media en in onze nieuwsbrief. Wanneer de reis wordt verkocht komt dit te vervallen en ontvangen wij onze commissie van 12% over de verkoopprijs. Als de reis niet wordt verkocht hebben wij niet geleverd en komen deze kosten ook te vervallen. Verkoopt u de reis zelf door of trekt u de koop in, dan brengen wij deze kosten bij u in rekening.

Wil je liever persoonlijk contact?


Heb je een specifieke vraag of wil je liever persoonlijk contact met onze reisspecialisten Thomas en Maartje? Wij zijn dagelijks van 09.00 uur tot 21.00 uur telefonisch bereikbaar op 085 130 47 27. 
De reisspecialisten van Vriendenprijsreizen Thomas en Maartje de Ridder in Disneyland Parijs- Vriendenprijsreizen
Thomas en Maartje de Ridder
Reisspecialisten