Vakantie verkopen, mag dat zomaar?

Vakantie verkopen, wij helpen je graag

Wanneer vakantie annuleren?

Je vakantie annuleren is alleen zinvol wanneer er een annuleringsverzekering is afgesloten. Bekijk wel heel goed de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij. Bij een basis verzekering kun je alleen een beroep doen op de annuleringsverzekering bij onvoorziene gebeurtenissen. Als er een gebeurtenis of situatie al bekend is bij het afsluiten van de verzekering. Dan biedt de verzekeringsmaatschappij geen dekking.

Vakantiehuis met privezwembad in de tuin - vakantie verkopen
Reiskoffer trolley op vakantie - vakantie doorverkopen

Wat dekt mijn annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering biedt dekking als je vakantie niet doorgaat of eerder moet worden afgebroken, bijvoorbeeld door ziekte of overlijden van naaste verwanten. Onvrijwillige werkloosheid en een scheiding zijn doorgaans grond om je vakantie te annuleren. Je krijgt de betaalde reissom dan geheel of gedeeltelijk terug.

Een annuleringsverzekering vergoedt de reissom als een gebeurtenis, genoemd in de voorwaarden, zich voordoet. De ene verzekeraar vergoedt het overlijden van een huisgenoot wel, de ander niet. Een ernstig ongeval van een neef of nicht (derdegraads familie) is bij de meeste verzekeraars niet gedekt. Een enkele verzekeraar vergoedt het overlijden van een huisdier onder bepaalde voorwaarden. De verschillen tussen verzekeraars zijn hierin dus groot.

Bij de meeste maatschappijen kun je de verzekering uitbreiden naar een allrisk annuleringsverzekering. Dat betekent dat je zelf mag bepalen waarom jij je vakantie annuleert of eerder beëindigt. Alleen wordt dan maar 75% van je vakantie vergoedt.

Deel-annulering

 

Ga je met meerdere personen op vakantie en wil 1 van de reizigers de vakantie annuleren? Dan heb je te maken met een deel-annulering. De verzekeringsmaatschappij  kan voor je uitrekenen hoeveel je terug krijgt van de betaalde reissom.

Man en vrouw lopen aan de waterkant met op de achtergrond bergen en een plezierbootje - vakantie doorverkopen
Dames liggen te zonnen op het strand met een biertje in hun hand - vakantie doorverkopen

Het afsluiten van een annuleringsverzekering:

Je mag max. 7 dagen na boeking nog een annuleringsverzekering afsluiten. Daarna kun je nog wel een annuleringsverzekering afsluiten maar heb je geen garantie op een vergoeding als je uiteindelijk de reis moet annuleren.

Valt jouw reden niet onder je annuleringsverzekering of heb je geen annuleringsverzekering afgesloten? Dan kun je beter je vakantie verkopen. Wij nemen alle administratieve rompslomp uit handen en zorgen voor de indenaamstelling. Vriendenprijsreizen regelt alles voor je als jij je vakantie verkoopt!

Advies nodig over het verkopen van jouw vakantie?

Vakantie verkopen? Je kunt bij ons GRATIS advies aanvragen wat te doen met jouw geboekte reis. Waar verdien jij je meeste geld mee terug? Annuleren of verkopen?
Wij zoeken het gratis voor je uit! Stuur ons een mail (info@vriendenprijsreizen.nl) met de gegevens van je vakantie of vul ons contactformulier in. Je mag ons ook altijd een Whatsapp bericht sturen.

Hoe verkoop ik mijn vakantie?

  • Vraag na bij je aanbieder of de tenaamstelling gewijzigd kan worden en of er wijzigingskosten in rekening worden gebracht.
  • Ga naar vakantie aanbieden en vul daar alle benodigde gegevens in en upload je reisbescheiden (inclusief factuur).
  • Als dat allemaal duidelijk is, plaatsen wij de vakantie online.
  • We promoten jouw vakantie op onze social media kanalen en in de nieuwsbrief.
  • Er mag ook geboden worden op jouw reis, maar dit overleggen wij altijd met de verkoper voordat er een bod wordt geaccepteerd!
  • Zodra jouw vakantie verkocht is hoor je dat gelijk van ons, wij regelen verder alles en zorgen dat de vakantie op naam van de koper komt te staan (mits dit is toegestaan bij de reisorganisatie)
  • Wanneer de ‘koper’ zijn vakantie is gestart ontvang je het geld wat je voor je vakantie hebt gekregen (minus de evt. administratiekosten en 12% servicekosten).
  • Wij vragen € 20,- opstartkosten. Hiervoor plaatsen wij de reis op onze website en promoten wij deze op sociale media en in onze nieuwsbrief. Wanneer de reis wordt verkocht komt dit te vervallen en ontvangen wij onze commissie van 12% over de verkoopprijs. Als de reis niet wordt verkocht hebben wij niet geleverd en komen deze kosten ook te vervallen. Verkoopt u de reis zelf door of trekt u de koop in, dan brengen wij deze kosten bij u in rekening.

Wil je liever persoonlijk contact?


Heb je een specifieke vraag of wil je liever persoonlijk contact met onze reisspecialisten Thomas en Maartje? Wij zijn dagelijks van 09.00 uur tot 21.00 uur telefonisch bereikbaar op 085 130 47 27. 
De reisspecialisten van Vriendenprijsreizen Thomas en Maartje de Ridder in Disneyland Parijs- Vriendenprijsreizen
Thomas en Maartje de Ridder
Reisspecialisten