Vakantie verkopen

Wanneer vakantie verkopen?

Je vakantie verkopen is alleen zinvol als je geen annuleringsverzekering hebt afgesloten. Of jouw situatie valt niet onder de dekking van je verzekeringsmaatschappij. 
 

Waarom je vakantie verkopen?

Wanneer jij je vakantie annuleert ben je in de meeste gevallen een groot deel van je vakantiegeld kwijt. Soms kan dit zelf oplopen tot 80% (!).

En... de reisorganisator verkoopt jouw vakantie gewoon nog een keer, dus zij ontvangen dubbele inkomsten op dezelfde vakantie! In dat geval is het slimmer om jouw vakantie te verkopen. Er zijn natuurlijk tal van redenen waarom jij je vakantie zou willen verkopen. 
Door een vervelende privé situatie, scheiding, overlijden, ziekte etc. Of je wilt simpelweg niet meer naar de betreffende bestemming of helemaal niet meer op reis. In al deze gevallen is het slim om je vakantie te verkopen i.p.v. te annuleren. 

 

Vakantie verkopen, mag dat zomaar?


Ja, je mag je vakantie verkopen als het een pakketreis betreft, dat wil zeggen een vakantie met minimaal 2 onderdelen, bijv. een vlucht en hotel. Losse vliegtickets verkopen is helaas niet mogelijk (zie "Ticketpech? Geld weg!")

Als je alleen overnachtingen bij een hotel, vakantiepark of camping hebt geboekt kun je dit natuurlijk ook altijd doorverkopen. Hou wel rekening met de voorwaarden van de betreffende aanbieder. De aanbieder staat namelijk vrij om zijn eigen voorwaarden te bepalen. Sommige aanbieders zien het wijzigen van de naam als een annulering. Maar geen zorgen, dit vragen wij voor je na voordat we de vakantie te koop aanbieden op Vriendenprijsreizen. Overige aanbieders zullen hier wijzigingskosten voor vragen.

Hoe verkoop ik mijn vakantie?

 

 

 
Vakantie boeken 0