Vakantie in eigen land door het coronavirus

8 maart, 2021

Reisspecialist Maartje de Ridder - over Vriendenprijsreizen

Maartje

Reisspecialist

2020 was al een bijzonder vakantiejaar. Veel Nederlanders genoten van hun vakantie in eigen land. Campings en bungalowparken werden gesloten in het voorjaar maar in de zomervakantie mochten we gelukkig toch op vakantie. De meeste brachten hun vakantie door in eigen land. Een enkeling trok de grens over voor een vakantie in het buitenland. Helaas kunnen we in 2021 nog steeds niet “normaal” op vakantie. De verwachting is dan ook dat er wederom veel Nederlanders hun vakantie doorbrengen in eigen land.

Vakantie in eigen land is erg duur

Door de gevolgen van Corona en het feit dat buitenlandse vakanties eigenlijk (nog) niet mogelijk zijn brengen veel Nederlanders hun vakantie in eigen land door. Campings en bungalowparken spelen hier slim op in. De prijzen die ze vragen zijn vele malen hoger dan normaal. Dit is natuurlijk hun goed recht want ze spelen heel slim op vraag en aanbod. Door dat veel voor een vakantie in eigen land blijven is er veel vraag. Of de hoge prijzen reëel zijn is vraag twee. Je kunt immers niet (volledig) van alle faciliteiten gebruik maken.

Goedkoop op vakantie in eigen land

Durf je te wachten? Maakt het jou niet uit waar je naar toe op vakantie gaat? Dan zijn er verschillende website waar je een aanbieding kunt vinden om goedkoop op vakantie te gaan. Vriendenprijsreizen is er daar één van. Al ons aanbod is uniek, want we hebben maar één z’n reis voor een vriendenprijs. Het grote verschil tussen Vriendenprijsreizen en bijvoorbeeld Voordeeluitjes is dat wanneer je bij Vriendenprijsreizen een reis koopt je het vakantiebudget red van iemand anders. Jij goedkoop op vakantie en iemand anders zijn vakantiegeld (gedeeltelijk) terug.

Vakantie in eigen land

Wil je zeker zijn van een vakantiehuis dan is tijdig boeken natuurlijk aan te raden. Veel Nederlanders zijn ook erg afwachtend, wat gaat er gebeuren de komende maanden? Mogen we misschien toch nog naar het buitenland gezien de proef reizen nu. Wat gebeurd als we onverhoopt toch moeten annuleren? Kunnen we dan omboeken of annuleren?

In de meeste gevallen mag je, je reis vaak kosteloos omboeken. In sommige gevallen betaal je wijzigingskosten. Eventueel meerprijs moet ook bij betaald worden. Kom je er met je reisorganisatie of vakantiepark niet aan uit. Dan kun je altijd je reis nog doorverkopen via Vriendenprijsreizen. Wij doen dan ons uiterste best om jouw vakantiegeld te redden.

Vakantie doorverkopen in Coronatijd

Voor de coronaperiode verkochten wij ongeveer 60% van onze reizen door. Afgelopen jaar was dit percentage al aanzienlijk. Dit had met name te maken dat het veelal buitenlandse reizen waren. Voor een vakantie in eigen land waren er minder annuleringen en daarnaast waren deze reizen voor een vriendenprijs vaker in trek. Deze reizen werden vaker doorverkocht. Deze reizen waren erg intrek door de lage prijs. Natuurlijk hopen wij weinig reizen te hoeven door te verkopen. Maar mocht het nodig zijn dan helpen wij je graag. Bekijk hier onze vakanties.

Kinderen in een tulpenveld - vriendenprijsreizen
Man en vrouw fietsen samen door de natuur - Vriendenprijsreizen
Hunebedden in Drenthe - Vriendenprijsreizen
Limburgs heuvellandschap met koe op de voorgrond - Vriendenprijsreizen
Grachtenpanden in Amsterdam met gracht op de voorgrond - Vriendenprijsreizen