Vakantie annuleren of verkopen?

Verkoop je reis voor een vriendenprijs

Wanneer annuleren vakantie zinvol is

Het annuleren van je vakanties is alleen zinvol wanneer er een annuleringsverzekering is afgesloten. Bekijk wel heel goed de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij. Bij een basis verzekering kun je alleen een beroep doen op de annuleringsverzekering bij onvoorziene gebeurtenissen. Als er een gebeurtenis of situatie al bekend is bij het afsluiten van de verzekering. Dan biedt de verzekeringsmaatschappij geen dekking.

Een annuleringsverzekering biedt dekking als je vakantie niet doorgaat of eerder moet worden afgebroken, bijvoorbeeld door ziekte of overlijden van naaste verwanten. Onvrijwillige werkloosheid en een scheiding zijn doorgaans grond om je vakantie te annuleren. Je krijgt de betaalde reissom dan geheel of gedeeltelijk terug.

 

De veerpont in Willemstad Curacao aan de boulevard in Willemstad - annuleren vakantie
Tempel in Bangkok Wat Arun Thailand - annuleren vakantie

Een annuleringsverzekering vergoedt de reissom als een gebeurtenis, genoemd in de voorwaarden, zich voordoet. De ene verzekeraar vergoedt het overlijden van een huisgenoot wel, de ander niet. Een ernstig ongeval van een neef of nicht (derdegraads familie) is bij de meeste verzekeraars niet gedekt. Een enkele verzekeraar vergoedt het overlijden van een huisdier onder bepaalde voorwaarden. De verschillen tussen verzekeraars zijn hierin dus groot.

Bij de meeste maatschappijen kun je de verzekering uitbreiden naar een allrisk annuleringsverzekering. Dat betekent dat je zelf mag bepalen waarom jij je vakantie annuleert of eerder beëindigt. Alleen wordt dan maar 75% van je vakantie vergoedt.

Het afsluiten van een annuleringsverzekering:

Je mag max. 7 dagen na boeking nog een annuleringsverzekering afsluiten. Daarna kun je nog wel een annuleringsverzekering afsluiten maar heb je geen garantie op een vergoeding als je uiteindelijk de reis moet annuleren.

Valt jouw reden niet onder je annuleringsverzekering of heb je geen annuleringsverzekering afgesloten? Dan kun je beter je vakantie verkopen. Wij nemen alle administratieve rompslomp uit handen en zorgen voor de indenaamstelling. Vriendenprijsreizen regelt alles voor je als jij je vakantie verkoopt!

De haven van Monaco met de mont Agel op de achtergrond - annuleren vakantie
De kust bij Normandie met aandenken aan de oorlog - annuleren vakantie

Met meerdere personen op vakantie?

Ga je met meerdere personen op vakantie en wil 1 van de reizigers de vakantie annuleren? Dan heb je te maken met een deel-annulering. De verzekeringsmaatschappij  kan voor je uitrekenen hoeveel je terug krijgt van de betaalde reissom.

Advies nodig over het doorverkopen van jouw vakantie

Heb je een vraag over het doorverkopen van een geannuleerde reis, neem dan gerust contact op één van onze reisspecialisten. Wij zijn dagelijks telefonisch (085 130 4727), per e-mail en via Whatsapp bereikbaar.

Wil je liever persoonlijk contact?


Heb je een specifieke vraag of wil je liever persoonlijk contact met onze reisspecialisten Thomas en Maartje? Wij zijn dagelijks van 09.00 uur tot 21.00 uur telefonisch bereikbaar op 085 130 47 27. 
De reisspecialisten van Vriendenprijsreizen Thomas en Maartje de Ridder in Disneyland Parijs- Vriendenprijsreizen
Thomas en Maartje de Ridder
Reisspecialisten