Geannuleerde vakanties? Mag je niet annuleren verkoop je vakantie dan

Verkoop je vakantie als je zelf niet kunt gaan

Geannuleerde vakanties niet annuleren, maar verkopen

Geannuleerde vakanties? Je hebt een vakantie in je bezit waar je geen gebruik van kan of wilt maken. Bovendien heb je ook nog eens geen annuleringsverzekering afgesloten of je verzekeraar vergoedt de reis niet.  Zet ‘m te koop voor een ‘vriendenprijs’ en je zult zien dat iemand anders graag voor jou in de plaats gaat. Bij geannuleerde vakanties bepaal je zelf voor welk bedrag jij je reis wilt ‘verkopen’ (uiteraard mag dit niet meer zijn dan de betaalde reissom). Men heeft zelfs de mogelijkheid een bod uit te brengen op jouw vakantie. Natuurlijk bepaal je zelf of je het bod accepteert of niet. Een geannuleerde reis doorverkopen voor een vriendenpreis doe je bij Vriendenprijsreizen. 

Strandhuis op het strand met de zee op de achtergrond - Vriendenprijsreizen
Kerk in zoutelande zeeland met een zomermarkt - geannuleerde reis doorverkopen doe je bij Vriendenprijsreizen

Vakantie verkopen, mag dat zomaar?

Ja, je mag je vakantie verkopen als het een pakketreis betreft, dat wil zeggen een vakantie met minimaal 2 onderdelen, bijv. een vlucht en hotel. Losse vliegtickets verkopen is helaas niet mogelijk (zie “Ticketpech? Geld weg!“)

Een geannuleerde hotel overnachting doorverkopen, mag dat?

Als je alleen overnachtingen bij een hotel, vakantiepark of camping hebt geboekt kun je dit natuurlijk ook altijd doorverkopen. Hou wel rekening met de voorwaarden van de betreffende aanbieder. De aanbieder staat namelijk vrij om zijn eigen voorwaarden te bepalen. Sommige aanbieders zien het wijzigen van de naam als een annulering. Het is altijd goed om dit vooraf na te vragen bij de betreffende aanbieder. Sommige aanbieders zullen hier alleen wijzigingsksoten voor vragen. Voor de AVG-wet konden wij dit voor je navragen. Helaas krijgen wij deze informatie vaak niet meer. 

Advies nodig over jou vakantie?

Geannuleerde vakanties? Je kunt bij ons GRATIS advies aanvragen wat te doen met jouw geboekte reis. Waar verdien jij je meeste geld mee terug? Annuleren of verkopen?
Wij zoeken het gratis voor je uit! Stuur ons een mail (info@vriendenprijsreizen.nl) met de gegevens van je vakantie of vul ons contactformulier in. Je mag ons ook altijd een Whatsapp bericht sturen.

Hoe verkoop ik mijn geannuleerde vakanties?

  • Vraag na bij je aanbieder of de tenaamstelling gewijzigd kan worden en of er wijzigingskosten in rekening worden gebracht.
  • Ga naar vakantie aanbieden en vul daar alle benodigde gegevens in en upload je reisbescheiden (inclusief factuur).
  • Als dat allemaal duidelijk is en de opstartkosten zijn voldaan dan plaatsen wij de vakantie online.
  • We promoten jouw vakantie op onze social media kanalen en in de nieuwsbrief.
  • Er mag ook geboden worden op jouw reis, maar dit overleggen wij altijd met de verkoper voordat er een bod wordt geaccepteerd!
  • Zodra jouw vakantie verkocht is hoor je dat gelijk van ons, wij regelen verder alles en zorgen dat de vakantie op naam van de koper komt te staan (mits dit is toegestaan bij de reisorganisatie) dit i.v.m. de AVG-wetgeving.
  • Wanneer de ‘koper’ zijn vakantie is gestart ontvang je het geld wat je voor je vakantie hebt gekregen (minus de evt. administratiekosten en 12% servicekosten).
  • Wij vragen € 35,- opstartkosten. Hiervoor gaan wij ons uiterste best doen om deze reis door te verkopen voor een vriendenprijs. Wanneer de reis wordt verkocht vragen wij een commissie van 12% over de verkoopprijs.  

Wil je liever persoonlijk contact?


Heb je een specifieke vraag of wil je liever persoonlijk contact met onze reisspecialisten Thomas en Maartje? Wij zijn dagelijks van 09.00 uur tot 21.00 uur telefonisch bereikbaar op 085 130 47 27. 
De reisspecialisten van Vriendenprijsreizen Thomas en Maartje de Ridder in Disneyland Parijs- Vriendenprijsreizen
Thomas en Maartje de Ridder
Reisspecialisten