Goedkope vakantie

8 maart, 2021

Reisspecialist Maartje de Ridder - over Vriendenprijsreizen

Maartje

Reisspecialist

Ben jij op zoek naar een goedkope zomervakantie?

Zoek je een goedkope zomervakantie? Je kunt op al onze vakanties die worden aangeboden een bod uitbrengen. Zo kun je zelf bepalen hoe goedkoop jouw zomervakantie dit jaar gaat worden!


Zit jouw favoriete vakantie er niet bij en ga jij voor een vakantie bij een andere aanbieder?

Met deze tips wordt jouw goedkope zomervakantie een succes en bespaar je simpel geld tijdens het boeken.

1) Kies de juiste vertrekdatum

De Consumentenbond heeft onderzocht dat je op dinsdag het beste een vliegticket kunt boeken. In het weekend boeken de meeste mensen, waardoor de prijzen voor zonbestemmingen omhooggaan. Vergelijkingssite www.skyscanner.nl toont goedkopere alternatieven op andere dagen. Ook handig om te onthouden: Voor vliegtickets naar bestemmingen die ook zakelijke reizigers trekken is de maandagochtend populair, en dus duurder.

Er doen verhalen de ronde dat luchtvaartmaatschappijen het klikgedrag van klanten stiekem registreren. Wie vaak op dezelfde bestemming zoekt, zou een hogere prijs voor een ticket betalen. Onderzoekers van de Universiteit Twente namen de proef op de som, maar vonden hiervoor geen bewijs. Zoek dezelfde reis nog eens op in een incognito venster ;-).

2) Wees flexibel

Hoe flexibeler je bent, des te goedkoper je vakantie. Flexibele prijzen zijn bij vliegtickets heel gebruikelijk. Maar ook bij hotelkamers en pakketreizen verdwijnen de vaste prijzen. De kosten zijn afgestemd op de vraag en kunnen van dag tot dag verschillen. Een bekend voorbeeld is dat reizen een stuk goedkoper is buiten schoolvakanties. Mocht het mogelijk zijn om het hoogseizoen te vermijden, doe dit dan. Maar ook tijdens feestdagen of festivals kunnen prijzen flink oplopen.  

3) Kies eens wat anders..

Ga een keertje niet naar Venetië en de Costa Brava. In Kroatië heb je ook mooi weer en heerlijke stranden, alleen is dit land een stuk vriendelijker voor je portemonnee. In Oost-Europa betaal je al snel een stuk minder. Je kunt ook kiezen voor een vakantie in Nederland, een prima en leuk alternatief. Zeeland en de Waddeneilanden kennen bijvoorbeeld ook mooie rustige plekjes. En een vakantie in eigen land scheelt flink in de reiskosten.
 

4) Denk goed na over het vervoer

Boek je je accommodatie los, dan kun je meestal kiezen uit verschillende vervoersmiddelen. Zeker als je binnen Europa reist.  Ga je met hele gezin, dan is de auto voordeliger. Maar reis je alleen of met zijn tweeën, dan is het vliegtuig vaak een goedkoper alternatief. Als je tenminste kiest voor een prijsvechter, en je níet al te veel bagage wilt meenemen. Kijk ook eens of je bestemming goed per trein of bus bereikbaar is. Dat kunnen opvallend goedkopere alternatieven zijn om je bestemming te bereiken.

5) Wel of geen annuleringsverzekering?

Aan het einde van je reservering kun je vaak een annuleringsverzekering afsluiten. Bedenk of je die verzekering wel echt nodig hebt voor jouw goedkope zomervakantie. Het is ook niet logisch om een annuleringsverzekering af te sluiten voor een weekendtripje. Een verzekering kost geld, terwijl je deze kosten misschien zelf wel kunt dragen. Heb je voor duizenden euro’s een vakantie geboekt, dan liggen de zaken anders. Dan is de verzekering ook duurder.

Bord met bestemming - goedkope zomervakantie vriendenprijsreizen