Annuleringsverzekering

Geen annuleringsverzekering afgesloten?

Valt jouw reden niet onder de voorwaarden of heb je geen verzekering afgesloten? Dan kun je beter je vakantie verkopen.
Wij nemen alle administratieve rompslomp uit handen en zorgen voor de indenaamstelling. Vriendenprijsreizen regelt alles voor je als jij je vakantie verkoopt!
Zo kun jij je vakantiebudget redden door toch nog een (groot) deel van je geld terug te ontvangen. Degene die jouw reis koopt, gaat voor een 'vriendenprijs' op reis.

Bekijk hier hoe het werkt!

Je vakantie vooraf annuleren

Als je door omstandigheden genoodzaakt bent je vakantie te annuleren dan moet je vaak (een deel van) de reissom betalen aan de reisorganisatie. Heb je een annuleringsverzekering? Dan worden deze kosten in de meeste gevallen vergoed.

Een annuleringsverzekering vergoedt de reissom als een gebeurtenis, genoemd in de voorwaarden, zich voordoet. De ene verzekeraar vergoedt het overlijden van een huisgenoot wel, de ander niet. Een ernstig ongeval van een neef of nicht (derdegraads familie) is bij de meeste verzekeraars niet gedekt. Een enkele verzekeraar vergoedt het overlijden van een huisdier onder bepaalde voorwaarden. De verschillen tussen verzekeraars zijn hierin dus groot.

Tijdens je vakantie genoodzaakt te annuleren?

Het kan ook gebeuren dat je tijdens je vakantie vanwege een gebeurtenis, ziekte of ongeluk eerder naar huis moet. In dat geval worden door de annuleringsverzekering de niet genoten vakantiedagen vergoed.

Het afsluiten van een annuleringsverzekering:

Je mag max. 7 dagen na boeking nog een annuleringsverzekering afsluiten. Daarna kun je nog wel een annuleringsverzekering afsluiten maar heb je geen garantie op een vergoeding als je uiteindelijk de reis moet annuleren.

Is 1 persoon van je reisgezelschap verhinderd?

Ga je met meerdere personen op vakantie en wil 1 van de reizigers de vakantie annuleren? Dan heb je te maken met een deel-annulering. De verzekeringsmaatschappij  of de reisorganisatie kan voor je uitrekenen hoeveel je terug krijgt van de betaalde reissom.

Vakantie boeken 0